Andrzej Wilkus suoritti diplomitutkinnon Katowicen musiikkiakatemiassa Puolassa 1989. Muutettuaan Suomeen hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa ja valmistui sieltä 1993. Hän on opiskellut Krystian Fromeliusin, Alina Gruszkan, Seppo Siiralan ja Timo Korhosen kitaraluokilla.

Andrzej Wilkus on saanut palkintoja useissa kansainvälisissä kitarakilpailuissa, mm. Tychyssä Puolassa 1987, Esztergomissa Unkarissa 1988, Tammisaaressa 1992 ja 1994 ja Brysselissä 1996. Wilkus on konsertoinut paitsi Puolassa ja Suomessa myös Saksassa, Unkarissa, Jugoslaviassa, Venäjällä, Virossa ja Belgiassa.

Hän on esiintynyt orkesterisolistina Puolan radion sinfoniaorkesterin kanssa sekä kamarimuusikkona mm. kitaraduossa Esko Virtasen kanssa. Duon julkaisema cd-levy Les Indes Galantes on saanut erinomaiset arvostelut.

Andrzej Wilkus toimii kitaransoiton lehtorina Espoon musiikkiopistossa ja kitaransoiton tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiassa. Hän on myös Suomen Kitaransoiton Opettajat -yhdistyksen puheenjohtaja.