Carlo Ambrosio syntyi Roomassa 1958. Viisivuotiaana hän sai syntymälahjakseen kitaran. Opiskeltuaan kitaransoittoa itse viisi vuotta, hän muutti Lontooseen opiskelemaan kitaraa, sävellystä ja orkesterinjohtoa opinahjonaan Royal College of Music. 1970 alkaen hän opiskeli myös luutunsoittoa..

 

Vuosien 1975 ja 1989 (vuosi, jolloin Ambrosio keskeytti konserttitaiteilijan uransa) välisenä aikana hän esiintyi yli kahdessa tuhannessa konsertissa sekä kitara- että luuttusolistina, orkestereiden solistina ja kamarimuusikkona. Tänä aikana hän levytti 24 LP-levyä, joissa oli mukana useita maailman ensilevytyksiä. Mestarikursseja Ambrosio on opettanut eri puolilla maailmaa, myös Suomessa.

 

Vuoteen 1989 mennessä Ambrosio oli lentänyt yli 3000 kertaa ja joutunut kahteen lento-onnettomuuteen. Näistä jälkimmäinen Espanjassa johti konserttiuran lopettamiseen. Hän alkoi säveltää musiikkia filmeihin ja omistautui musiikin tuottamiseen.

 

Vasta vuonna 2003 hän palasi konserttilavoille. Omin sanoin hän kertoo: “Olen oppinut hengittämään luonnon rytmissä ja unelmoimaan. Olen myös jälleen löytänyt Musiikin viidentoista vuoden jälkeen. Kitarani ja luuttuni.

 

Vaikka käteni eivät ehkä toimi niin kuin ennen ja soittoni ei ole enää virheetöntä en voi sanoa että esitykseni olisivat oikeasti kärsineet. Päinvastoin, minulla on nyt käytössäni kyky paremmin kommunikoida yleisöni kanssa. Olen onnellinen vaikka jotkin nuotit jäävät jumiin sormiini ja vaikka monet muut yhä menevät lavoille toteuttamaan puhdasta nuottikuvaa.“