American Racords Guide: ”Massimo Felici kuuluu Euroopan huippukitaristeihin.“

Massimo Felici opiskeli Agostino Valenten ja Stefano Gordonan johdolla ja täydensi opintojaan Accademia Chigiana di Sienassa sekä Baselin musiikkiakatemiassa opettajanaan Oscar Chiglia. Noiden vuosien aikana hän voitti lukuisia kilpailuja, joista mainittakoon ensimmäiset sijat Gargnanon, Malagan, Cagliarin ja Fiuggin kansainvälisissä kilpailuissa sekä Kultainen palmu-palkinto Finale Ligure-kilpailussa.

 

Felicin aktiivinen konserttiura alkoi hänen ollessaan hyvin nuori ja hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona laajalti Euroopassa, Yhdysvalloissa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Kaukoidässä. Lukuisien italialaisorkesterien lisäksi hän on vieraillut New Yorkin Camerata Virtuosin, Meksikon sinfoniaorkesterin, Greensboro Philharmonian, Mainzer Kammerorchesterin, Baselin Neues Orchestren, Aguascalientesin sinfoniaorkesterin, Dimitri Mitropoulos-orkesterin, Biava-kvartetin ja Dubrovnik-kvartetin solistina.

 

Kamarimuusikkona Felicin yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa kitaristit Alessandro Paris ja Lorenzo Micheli, huilisti Massimo Mercelli sekä Quartetto Chitarristico Italiano. New York Alaria Chamber Ensemblen riveissä Felici debytoi vuonna 1997Weill Recital Hallissa (Carnegie Hall).

Felici on pitänyt mestarikursseja Espanjassa, Suomessa, Tsekin tasavallassa, Intiassa ja Etelä-Koreassa.

 

Felicin vuonna 1995 ilmestyneellä CD:llä “Escarraman“ kuullaan Mario Castelnuovo-Tedescon ennen julkaisemattomia teoksia. Levy sai ylistävät arviot. Vuonna 2004 Felici levyttu Castelnuovo-Tedescon koko tuotannon kitaralle ja orkesterille Lorenzo Michelin ja Orchestra Sinfonica Abruzzesen kanssa.

Felicille omistettuja teoksia ovat esimerkiksi Giovanni Solliman Free Life on Earth (2004) ja Sergio Rendinen sävellykset Serenata per chitarra e archi (2002) sekä Concerto per chitarra e orchestra (2005). Massimo Felici soittaa Miguel Simplicion rakentamaa kitaraa (Barcelona, 1934).