JUKKA SAVIJOKI  (s. 1952, Helsinki) on opiskellut kitaransoittoa Sibelius-Akatemiassa Ivan Putilinin ja Lontoossa J.W.Duarten johdolla. Pohjoismaiden lisäksi hän on esiintynyt  laajalti ympäri Eurooppaa, Japanissa, Kanadassa ja USA:ssa sekä Etelä-Amerikassa.

 

Jukka Savijoki on tehnyt useita suuren arvostelumenestyksen saaneita levyjä. Hänen barokkimusiikkia sisältävä levynsä äänestettiin mm. Hi-Fi News-lehden "The best of the month"- listan parhaaksi vuonna 1981. Merkittävä levytys oli myös huilisti Mikael Helasvuon kanssa tehty Mauro Giulianin kokonaistuotannon taltiointi. Uutta musiikkia  edustavat levyt Cluster-yhtyeen kanssa, Benjamin Brittenin ja Lennox Berkeleyn kitaratuotannon sisältävä levy englantilaisen tenorin Ian Partridgen kanssa, Astor Piazzolla-levy huilisti Mikael Helasvuon kanssa, sekä CD Toru Takemitsun musiikkia. Viimeisimmät julkaistut levyt sisältävät Anton Diabellin kitaratuotantoa sekä Francois de Fossan kahdelle kitaralle tekemien Haydn-sovitusten kokonaislevytys norjalaisen prof. Erik Stenstadvoldin kanssa.

 

Useat säveltäjät kuten Erik Bergman, Usko Meriläinen, Paavo Heininen, Magnus Lindberg, Jouni Kaipainen, Eero Hämeenniemi, Harri Wessman, Hermann Rechberger, Jarmo Sermilä, Olli Kortekangas, Leif Segerstam, Kalevi Aho, Kaija Saariaho, Atli Heimir Sveinsson, Miklos Maros, Dejan Despic ja Hans Abrahamsen ovat säveltäneet Savijoelle ja erilaisille yhtyeille joissa hän on mukana.

 

Jukka Savijoki toimii kitaransoiton lehtorina Sibelius Akatemiassa. Vuonna 1990 hän sai valtion viisivuotinen taiteilija-apurahan. Vuonna 1997 Jukka Savijoki valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi. Syksystä 2002 lähtien hän toimi Sibelius-Akatemian Seria classica -konserttisarjan taiteellisena johtajana kolmen vuoden ajan. Hän on toiminut myös Suomen Kitaransoitonopettajien Yhdisteyksen puheenjohtajana useita vuosia.